Emma Lindau

Min magiska Carbonara med champinjoner

God kväll!

Ikväll fick det bli en klassisk kylskåpsrensning. När man har lite för lite av det som finns i kylen för att göra något ”riktigt” men ändå för mycket för att åka och småhandla.. Och inspirationen är obefintlig.. Ni vet när man står och stirrar in i kylskåpet, ser ingenting, stänger det igen utan att ha blivit ett dugg klokare, för att sen öppna det igen och hoppas på att du plötsligt ska se någonting nytt.. Haha det var ungefär där jag var idag… – så rörigt var det både i kylskåpet och i mitt huvud. Men hur som helst. Lite champinjoner, parmesan, ägg, bacon, grädde och pasta vispade jag ihop till en carbonara med vitlöksstekta champinjoner och oj vad bra det blev! Från att ”inte ha någonting” till att trolla fram en carbonara som jag bara måste dela med mig av. Vi hade ingen spaghetti så fick bli Tortiglioni, funkade också så bra, älskar att blanda ihop allt så pastan blir gräddig!

 

Du behöver (2-3 port):

Champinjoner, 10 st
Vitlök, 2 klyftor
Parmesanost, 1,5 dl
Ägg, 2 st
Bacon, 6 strimlor
Grädde, 1,5 dl (valfritt)

Valfri pasta
Pastavatten

Spar ca 1-2 dl vatten från pastavattnet för att ha ner i blandningen

Gör såhär:

  1. Koka pastan aldente enligt anvisningarna i en stor kastrull med salt och rikligt med vatten
  2. Hacka 1 vitlöksklyfta och fräs snabbt i en stor klick smör, pressa i den andra klyftan och blanda runt

    (Använd en ganska stor stekpanna då hela rätten ska blandas i den sen)

  3. Skiva champinjonerna, häll ner dem i smör och vitlöksblandningen, salta och peppra (flingsalt blir godast)
  4. När champinjonerna fått fin färg, låt de ligga kvar i pannan på svag värme
  5. Vispa samman två ägg och 1,5 dl grädde (valfritt), salta och peppra
  6. Dela baconbitarna på mitten och knaperstek – låt fettet rinna av på ett hushållspapper
  7. När pastan är färdig blandar du ner den med champinjonerna och olivolja i stekpannan. Rör runt pastan ordentligt så den får smak av champinjonerna och vitlöken som är i pannan.
  8. Häll ner de vispade äggen, parmesanosten och pastavattnet. Rör/vänd runt försiktigt så det blandas ordentligt.
  9. Låt stå på spisen på svag värme en stund för att rätten ska grädda ihop sig ordentligt
  10. Hacka baconbitarna och ha ner på slutet, blanda runt, peppra några omgångar till efter smak och voilá!

Varsågoda, smaklig spis 🙂

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats